Mijn tuin in mei 2019

Mijn tuin in mei 2019

Mijn tuin in mei 2019 laat weer frisse groei van struiken en planten zien. Er staan een aantal planten en struiken in bloei maar andere zijn al uitgebloeid. Ik beperk de werkzaamheden in mijn tuin!

Werkzaamheden in mijn tuin in mei

Werkzaamheden

Het meeste werk laat ik over aan de natuur! Zogenaamde onkruiden krijgen daardoor een kans maar door mulchen beperk ik de onkruidgroei. Wel is er onderhoud nodig in de vorm van snoeien, de ligusterhaag en de boom en heesters hebben 2 tot 3 keer per jaar een snoeibeurt nodig. En nee, BESLIST GEEN GIF!

Mijn tuin in mei is Gif vrij!

Gif vrij

Ondanks dat ik wel eens gif in mijn tuin heb gebruikt is mijn tuin tegenwoordig gif vrij! Gif is slecht! Niet alleen voor de planten, insecten (en dan vooral de bijen!) maar ook voor de mens die het gebruikt. Denk maar eens aan het gif op dat lekkere appeltje, was jij ze goed of veeg je ze alleen even af? Nee, groen heeft de voorkeur en mijn tuin in mei is gif vrij!

GROEN!

GROEN!

Ik roep het zo nu en dan, te pas en te onpas: GROEN! Verder geen uitleg gewoon het woord groen! Wat je hiervan denken moet? Mag jezelf weten maar groen heeft voor mij een grote waarde. Natuur, Rust, Ruimte, Verkoeling, Minder wateroverlast… Alleen maar voordelen en maar een beetje werk door gebruik te maken van de natuur en er niet tegen in willen gaan.

Heerlijk!

Heerlijk! Minder werken in de tuin en meer genieten van Mijn tuin in mei 2019, gif vrij en eerlijk!

Comments are closed.